Su baskını sonrası temizlik, son derece dikkat gerektirmekte olan ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekli olan bir temizlik türüdür. Su baskını sonrası gerçekleştirilmekte olan temizlik işlemi normal temizleme işleminden ayrılmalıdır. Su basan alanların temizliği uzmanlık gerektirir. Aynı şekilde bu temizlik gelişmiş bir ekipman ile yapılmalıdır.
Özellikle iş yerlerinde, fabrikalarda ve depolarda meydana gelen su baskını, iş gecikmelerine de neden olabilmektedir. İş başarısızlığı, bir işletmenin maruz kalacağı en kötü durumlardan biridir. Bu gibi olumsuz durumlarda hızlı ve planlı olacak bir şekilde temizlik gerçekleştirilerek iş yerleri yeniden çalışmaya hazır bir hale getirilebilir. Ayrıca çalışma alanlarının zarar görmesi de en aza indirilir. Temizlik, özel ekipler ve gerekli özel malzemeler sağlanarak yerel şartlara göre her koşulda yapılmalıdır. Bir sel veya su baskını durumunda, ne kadar hızlı önlem alınırsa, fayda o kadar büyük olur. Su içeride uzun süre kalırsa içerideki ürünlere ve binanın hemen hemen tüm yapısına ciddi boyutlarda zarar verir. Su baskını sebepleri ile karşı karşıya kalmamak ve bu tarz durumlara düşmemek için gerekli önlemler mümkün mertebe alınmalıdır.
Su Baskını Durumu Yaşandıktan Sonra Ne Yapılmalıdır?
Normal şartlarda bina ve dairelerin temizliği oldukça kolay bir şekilde yapılabilir. Ancak su basmış alanlarda suyu boşalttıktan sonra temizlik gerçekleştirmek çok zordur. Su baskını olduktan sonra temizlik gerçekleştirilebilmesi için pek çok noktanın farkında olunmalıdır.
Şiddetli yağmur nedeniyle etkilenen bölgede su birikirse, mümkün olan en kısa sürede suyun tahliye edilmesi gerekli olacaktır. Ardından içeride birikmiş olan pislikler ve tüm kirler derhal atılmalı ve tüm alanın havalandırılması sağlanmalıdır. Suyun tahliyesi için tesisler yeterli değilse profesyonel bir firmadan yardım almalısınız. Hasarların çoğu zaman kaybetmeden ne kadar hızlı iyileşirse, minimum hasarla o kadar çok yaranın üstesinden gelebilirsiniz. Sel şeklinde gelen su, genellikle kanalizasyonla birleşerek ilgili alanı doldurur. Bu, birçok öğenin ve ürünün kurtarılamayacağı anlamına gelir. Suyu boşalttıktan sonra, dikkatli temizlik için içindeki parçalar çıkarılmalı veya bir atölyeye götürülmelidir.
Yağmur suyu genellikle bir su tahliye motoru yardımı sayesinde dışarıya tahliye edilir. Suya daldırıldıktan sonra girmeden önce, çalışmaya başlamadan önce ana şalterin elektrikle bağlantısı tamamen kesilmelidir. Daldırmadan sonra akım akarsa ölüm veya yaralanma tehlikesi gibi korkutucu durumlar da meydana gelebilmektedir. Erişim ancak elektrik kesintisinden sonra mümkün olduğundan, sorumlu kişinin gerekli aydınlatma ekipmanlarını hazırlaması iş güvenliğini sağlamak için son derece önemlidir.
Sel ve Taşkın Sonrası Temizlik Nasıl Yapılır?
Sel sonrası temizlik ve taşkın sonrası temizlik noktalarında yaşam alanının içindeki eşyaların vakumlanması, içinin kurutulmasının ardından uygun bir temizlik maddesi ile ince bir temizlik yapılmalıdır. İçerideki eşya ve çeşitli mobilya gibi ürünlerin temizlenip, temizlendikten sonra içeri ve dışarı konulması, temizliğin usulüne uygun yapılmasını gerektirir. Tüm eşyalar temizlendikten ve suyu çıkarıldıktan sonra uygun bir koşulda kurutulmalıdır. İçi kurutulmazsa hoş olmayan kokular ve küf kokuları iyice sinebilir.
Su Baskını Sonrası Temizlik Hizmetleri
Alanında uzman olmayan ve yalnızca düzenli bir şekilde temizlik hizmeti sunan bir firma ile eşyaların ve alanın temizlenmesini sağlamak doğru olmayacaktır. Sel temizliği özel ekipman ve profesyonel personel tarafından yapılmaktadır. Mülk ve site hasarını uygun şekilde önlemek ve hızlı bir şekilde müdahale etmek için mümkün olan en kısa sürede bir uzman ekip çağrılmalıdır. Ancak bu sayede su basınca eşyaların temizlenmesi ve mülk temizliği kusursuz bir şekilde gerçekleşecektir.
Yorum Bırakın